5 redenen waarom koud douchen supergezond is
25-10-2014 19:51
In veel culturen in de oudheid speelde de koude douche een belangrijke rol. De spartanen, oude Grieken, en de Romeinen deden het al, maar ook in Japan, Scandinavië en bij indianenstammen in Noord-Amerika was het een gewoonte om jezelf onder te dompelen in ijskoud water. Deze rituelen werden...
Vollemaansvieringen
25-10-2014 19:33
De Maan spreekt al eeuwen tot de verbeelding en onze voorouders wisten hoeveel invloed haar energie op de Aarde heeft. Tegenwoordig neemt de behoefte om meer in verbinding te staan met de natuur weer toe.
Daarom organiseer ik maanvieringen. In groeps verband staan we even stil bij de invloeden die...
afgelopen tijd..
25-10-2014 18:12
De laatste tijd heb ik weinig aan de website gedaan. Ik had met mijn gezondheid een paar terugvallen en heb me geconcentreerd op het beter worden, waardoor er weinig ruimte overbleef om me met de website bezig te houden. Maar koken moet je altijd dus heb ik wel recepten uitgeprobeerd. De...
Crackers
25-10-2014 17:54
Crackers
Ingrediënten:
125 gr total aan vaste bestanddelen. Je kunt dus zaden en granen wisselen of aan je smaak of dieet aanpassen.
25 gr. Havermout (laten wellen 12 tot 24 uur)
50 gr. Boekweitmeel
50 gr. Amandelmeel
6-8 eetl. Water (als je granen of zaden laat wellen, wel...
Mueslirepen
25-10-2014 17:47
Mueslirepen
Ingrediënten:
100 gr. Havermout of spelt
280 gram aan droge bestanddelen zoals, zaden, noten, meel en gedroogde vruchten, aanpassen aan smaak.
100 gr honing (of 8 dadels en dit gewicht toevoegen bij de variabele 280 gram)
1 theel. Kaneel of koekkruiden
1 theel. Citroen of sinaasappel...
De Sneeuwmaan
16-03-2014 17:30
De vollemaansviering van De Sneeuwmaan is op 16 maart 2014. Meer info volgt rond de nieuwe maan van 1 maart 2014.
Rode bieten met gember en geitenkaas
23-01-2014 12:43
2 bieten
1 ui
laurierblaadje
2 plakjes (1cm) zachte geitenkaas
zout en peper
Kook de bieten gaar. Laat ze afkoelen en duw het buitenste vel eraf.
Gebruik een gedeelte van het kooknat om de gesnipperde ui gaar te koken, samen met het laurierblaadje.
Schaaf de bieten ondertussen en als de uien...
De IJsmaan
23-01-2014 11:30
De vollemaansviering van De IJsmaan is op 15 februari 2014 gepland. Meer info volgt rond de nieuwe maan van 30 januari 2014.
Spitskool met gehakt
28-11-2013 15:13
Ingredienten:
1 spitskool
1 paprika
1 ui
400 gram biologisch rundergehakt
2 tenen knoflook
stukje gember
1 tl kardemompoeder
2 tl kerriepoeder
zout naar smaak
Bereidingstijd: 30 min
Fruit de gesnipperde ui in olijfolie glazig, voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt en bak deze bruin, voeg...
Witlofsalade met parmaham.
23-11-2013 21:04
2 stronken witlof
1 peer
sap van 1 sinaasappel
2 eetl olijf olie
1 koffie lepel honing
1 koffielepel mosterd
3 plakken parmaham
Snijd de witlof en verwijder de ronde bittere kernplakjes. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Laat de schil eromheen en versnipper de partjes.
Pers...
Onderdelen 1 - 10 van 12