Crackers
25-10-2014 17:54
Crackers
Ingrediënten:
125 gr total aan vaste bestanddelen. Je kunt dus zaden en granen wisselen of aan je smaak of dieet aanpassen.
25 gr. Havermout (laten wellen 12 tot 24 uur)
50 gr. Boekweitmeel
50 gr. Amandelmeel
6-8 eetl. Water (als je granen of zaden laat wellen, wel...
Mueslirepen
25-10-2014 17:47
Mueslirepen
Ingrediënten:
100 gr. Havermout of spelt
280 gram aan droge bestanddelen zoals, zaden, noten, meel en gedroogde vruchten, aanpassen aan smaak.
100 gr honing (of 8 dadels en dit gewicht toevoegen bij de variabele 280 gram)
1 theel. Kaneel of koekkruiden
1 theel. Citroen of sinaasappel...
Rode bieten met gember en geitenkaas
23-01-2014 12:43
2 bieten
1 ui
laurierblaadje
2 plakjes (1cm) zachte geitenkaas
zout en peper
Kook de bieten gaar. Laat ze afkoelen en duw het buitenste vel eraf.
Gebruik een gedeelte van het kooknat om de gesnipperde ui gaar te koken, samen met het laurierblaadje.
Schaaf de bieten ondertussen en als de uien...
Spitskool met gehakt
28-11-2013 15:13
Ingredienten:
1 spitskool
1 paprika
1 ui
400 gram biologisch rundergehakt
2 tenen knoflook
stukje gember
1 tl kardemompoeder
2 tl kerriepoeder
zout naar smaak
Bereidingstijd: 30 min
Fruit de gesnipperde ui in olijfolie glazig, voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt en bak deze bruin, voeg...
Witlofsalade met parmaham.
23-11-2013 21:04
2 stronken witlof
1 peer
sap van 1 sinaasappel
2 eetl olijf olie
1 koffie lepel honing
1 koffielepel mosterd
3 plakken parmaham
Snijd de witlof en verwijder de ronde bittere kernplakjes. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Laat de schil eromheen en versnipper de partjes.
Pers...
eenpansgerecht met koolrabi en tonijn.
21-11-2013 18:16
Van de tas van vorige week had ik nog de koolrabi over en deze heb ik in onderstaand gerecht verwerkt.
1 grote ui
1 rode paprika
1 koolrabi
1 grote wortel
ongeveer 200 gram tomaten
tijm, rozemarijn, kardemompoeder en zout naar smaak toevoegen
1 blikje tonijn
Snipper de ui en bak deze in...