2 stronken witlof
1 peer
sap van 1 sinaasappel
2 eetl olijf olie
1 koffie lepel honing
1 koffielepel mosterd
3 plakken parmaham
Snijd de witlof en verwijder de ronde bittere kernplakjes. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Laat de schil eromheen en versnipper de partjes.
Pers een sinaasappel uit en voeg bij het sap de olie, de honing en de mosterd toe. Meng dit goed door elkaar en voeg de dressing bij de witlof en de peer. Roer alles goed door elkaar, want door het zuur van de sinaasappelsap verkleurt de witlof en de peer niet.
Zet een koekepan met een antiaanbaklaag op het vuur en leg daar de 3 plakken parmaham in en bak deze kapperig. Leg deze dan op keukenpapier en dep het ergste vet er van af. Is het afgekoelt, verkruimel de parmaham dan boven de salade en meng het geheel door elkaar. Serveer er een gekookt ei bij en krijg je onverwacht visite kun je er gebakken aardappeltjes bij serveren, gewone of zoete.