Zoektocht naar dat wat mij vreugde en energie geeft.

De Rode Aarde



derodeaarde@outlook.com

Spitskool met gehakt

28-11-2013 15:13

Ingredienten:

1 spitskool

1 paprika

1 ui

400 gram biologisch rundergehakt

2 tenen knoflook

stukje gember

1 tl kardemompoeder

2 tl kerriepoeder

zout naar smaak

 

Bereidingstijd: 30 min

Fruit de gesnipperde ui in olijfolie glazig, voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt en bak deze bruin, voeg dan de paprika toe en bak deze mee. Daarna voeg je de smaakmakers toe: de gesnipperde of geperste knoflook, de gesnipperde gember, de kerrie en kardemom en het zout. Roer het goed door, voeg eventueel nog wat olie toe zodat de smaken goed in het mensel opgenomen worden. Voeg op het laatst de fijn gesneden kool toe en verwarm deze net zolang of kort mee als jij dat lekker vind.