Mueslirepen
Ingrediënten:
100 gr. Havermout of spelt
280 gram aan droge bestanddelen zoals, zaden, noten, meel en gedroogde vruchten, aanpassen aan smaak.
100 gr honing (of 8 dadels en dit gewicht toevoegen bij de variabele 280 gram)
1 theel. Kaneel of koekkruiden
1 theel. Citroen of sinaasappel rasp
4 eiwitten ( van eigeel kun je mayonaise of omelet van maken)
40 gr. Gesmolten boter of kokosolie.
Optioneel 2 à 3 theel. stevia
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Eiwit loskloppen met honing en boter. De droge bestanddelen mengen en daarna het eimengsel erbij doen. Goed door elkaar roeren dat eiwit door het hele mengsel zit want dit wordt de ‘lijm’ om alles bij elkaar te houden.
Mengsel op bakpapier uitspreiden en er een rechthoekige plak van maken van 1cm dik.Dan 25 min in de oven bakken. Laatste 10 min in de gaten houden, gaat het te hard dan vel bakpapier er boven op leggen.
Als het afgekoeld is met scherpmes in stukken snijden.