Zoektocht naar dat wat mij vreugde en energie geeft.

De Rode Aarde



derodeaarde@outlook.com

eenpansgerecht met koolrabi en tonijn.

21-11-2013 18:16

Van de tas van vorige week had ik nog de koolrabi over en deze heb ik in onderstaand gerecht verwerkt.

1 grote ui

1 rode paprika

1 koolrabi

1 grote wortel

ongeveer 200 gram tomaten

tijm, rozemarijn, kardemompoeder en zout naar smaak toevoegen

1 blikje tonijn

 

Snipper de ui en bak deze in olijfolie goudbruin aan, voeg de gesneden paprika daar aan toe en laat deze mee bakken.

Daarrna voeg je de in kleine stukjes gesneden koolrabi en de geraspte wortel toe. Als dit mengsel goed doorgebakken is roer je de kruiden er door heen samen met de in blokjes gesneden tomaat. Laat dit even sudderen totdat al de tomaat goed doorgewarmt is. 

Dan gaat de tonijn erdoor en breng het geheel op smaak met het zout.

 

Het fijne van zo'n eenpansgerecht is dat je met alle soorten groenten, vlees en kruiden kunt vari:eren. Net zoals het uitkomt, wat je nog hebt liggen of waar je trek in hebt.