Zoektocht naar dat wat mij vreugde en energie geeft.

De Rode Aarde



derodeaarde@outlook.com

Crackers

25-10-2014 17:54

Crackers

 

Ingrediënten:

 

125 gr total aan vaste bestanddelen. Je kunt dus zaden en granen  wisselen of aan je smaak of dieet aanpassen.

25 gr. Havermout (laten wellen 12 tot 24 uur)

50 gr. Boekweitmeel

50 gr. Amandelmeel

6-8 eetl. Water (als je granen of zaden laat wellen, wel aanpassen)

1 eetl. Rijst-of kokosolie

Mespunt Keltischzout( gebruik je gewoon zout dan ook bakingsoda toevoegen)

½  theel. Appelazijn of citroensap

 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160 /175 graden.

Meng eerst de droge bestanddelen door elkaar. Als je zaden of granen hebt laten wellen dan giet je het overtollige water eraf en je voegt het azijn of citroensap en de (gesmolten) olie eraan toe. Dan pas ga je de droge en natte bestanddelen bij elkaar voegen. Meng het en voeg water toe tot je een kleverig beslag krijgt. Kijk wel uit, ook weer niet te kleverig, anders blijft het aan het bakpapier kleven na het uitrollen.

Verdeel het beslag gelijkmatig tussen twee vellen bakpapier en rol het met een deegroller verder uit tot een plak van ongeveer ½ cm dik. Als het naar je zin is, kun je het alvast in stukken verdelen met een bot mes en je kunt er toppings opleggen met andere zaden, zoals zonnebloem- of pompoen, of zelfs geraspte kaas.

Schuif de bakplaat in de oven. Wat de baktijd precies is dat ligt aan je oven. Begin met 40 minuten. Als het nog wat nat aanvoelt dan langer.

Gaat het te hard leg er dan het tweede vel bakpapier overheen of keer het, zodat de onderkant boven komt.